torstai 21. helmikuuta 2013

Mistäkö Taimin tunnen?

Mistäkö Taimin tunnen?
Taimi Turkulainen on myös alunperin itäsuomalainen. 

Hän oli neiti Taimi Karjalainen, kun hän päätti, että on aika lähteä lapsuudenkodista. Hän aikoi Ruotsiin töihin, oli kuullut muidenkin sieltä helposti töitä saaneen.


Mutta sitten hänelle kävi melkein kuin Juurakon Huldalle. Juna Pieksämäeltä Turkuun oli pari tuntia myöhässä, ja Taimi myöhästyi iltalaivasta. Istahti rautatiepuiston penkille ja söi eväinään olleita piirakoita ja lanttukukkoa. Katseli ympärilleen ja mietti, että kyllä kai valoisana kesäyönä hän tässä uskaltaa yönsä viettää. Huomasi kuitenkin, että puiston kukkapenkit olivat vähän siivottomat, ja työteliäänä itäsuomalaisena päätti joutessaan kitkeä niistä rikkaruohot.


Siinä kukkapenkeissä pyllistellessään hän kuuli iloisen herraseuran olevan takanaan. Sattuivatkin olemaan kaupungin herroja, ja yksi heistä palkkasi hänet puistotyöntekijäksi ja antoi vapaana olevan työsuhdeasunnon avaimen käteen. Aamuyön Taimi sitten jo nukkuikin uuden kotinsa työsuhdehetekassa, ja seuraavana aamuna kiirehti uuteen työpaikkaansa, jossa sitten pysyi seuraavat neljäkymmentäkahdeksan vuotta.


Hän avioitui Turussa muutama vuosi sinne saapumisensa jälkeen, ja niin hänestä tuli rouva Taimi Turkulainen.


2 kommenttia:

  1. Oi mikä tarina! Onko noin tosiaan käynyt? Työteliään ihmisen on näköjään helppo saada töitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jaa, jos Taimilta itseltään kysyttäisiin, niin joka sana on totta!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.