sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Turun Kirjamessut


Turun Kirjamessuilta tuli hyvä saalis. Ihan materiaalisena saaliina edullisia kirjoja ja lisäksi henkistä saalista haastatteluista ja paneelikeskusteluista. Kirjamessut ovat siinä mielessä poikkeavat messut, että myytävien tuotteiden hinnoissa ei ole ns. messulisää, vaan kirjoja saa oikeasti halvemmalla kuin kaupoista. Minunkin ostamani kirjat olivat kaikki yhden, viiden tai kymmenen euron hintaisia.

Sain täydennettyä Christie -kokoelmaani. Lisäksi mm. islantilainen dekkari, muistisairaustietoutta ja vielä lopuksi kolmannen kuvan kivat kepeät.Ja vielä siitä henkisestä annista. Olimme kuuntelemassa, kun Roope Lipasti haastatteli näyttelijä, kirjailija Hannu-Pekka Björkmania. Björkman kertoi aina viihtyneensä sen ikäisenä kuin kulloinkin on ollut. Ikääntymisen hyväksi puoleksi hän mainitsi sen, että kun elämä on täysi, niin ei tarvitse enää koko aikaa etsiä ja hakea jotain.

Oli myös nautinnollista kuunnella, kun näyttelijä Ritva Oksasta ja hänestä kirjan kirjoittanutta Outi Poppia haastateltiin, samoin kun haastateltiin näyttelijä Esko Roinetta ja Eija Mäkistä, joka ensin mainitusta tehdyn kirjan toinen kirjoittaja on.

Omalta osalta Kirjamessut huipentuivat Sastamalan vanhan kirjallisuuden päivien 30-vuotisjuhlaseminaariin, jossa keskustelemassa olivat tasavallan presidentti Sauli Niinistö, professori Anne Brunila, kirjailija Anja Snellman ja kirjailija Tommi Kinnunen.

3 kommenttia:

  1. Nuorena tyttönä keräsin tuota tummakantista A. Christie sarjaa. On niitä varmaan jotain 10 kpl. Joskus olen ajatellut, että jos niitä vielä löytäisi jostain divarista. Jäänyt ajatuksen asteelle.

    VastaaPoista
  2. Selvästi hyvät messut. Christietä olen lukenut varmasti kaikki, oli jo nuorena suosikkini.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Christien ystävät Tillariina ja Sussi!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.