lauantai 25. lokakuuta 2014
Syyssatojoulunodotustorttu
Tähän torttuun käytetään syksyn satoa ja torttupohja tehdään joulupiparitaikinasta. Täytteessä on alimmaisena puolukkasurvosta, sitten sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua turkkilaista jogurttia, jonka päällä hieman omenahilloa ja pieniä omenalohkoja kasa. Lisäksi pinnalle ripoteltuna karpaloita sekä kanelia ja sokeria. Tortun kypsyttyä ja jäähdyttyä liruttelin päälle sulatettua valkosuklaata.
Näyttää ihan pizzalta, sanoi yksi.
Maistuu taivaalliselta, sanoi toinen.
Kolmas vain söi.
Sitäpaitsi piparitaikina ei mene kokonaan tuohon pohjaan, joten huomenna voin paistaa ensimmäiset joulupiparit. Huomennakin siis meillä kotona leijuu ihana tuoksu!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kyllä on niin herkullisen näköinen, jotta on taatusti maistuvainen!
VastaaPoistaKiitos Tarina kommentista!
Poista